Hypotheekadviseur Marco en assistent hypotheekadviseur Geja
Ik wil doorstromen

Ben je op zoek naar een volgende woning? Of het nu je tweede, derde of vierde is: je bent officieel een ‘doorstromer’. We helpen je graag om de juiste doorstromer hypotheek te selecteren. Dat doen we samen.

Over de doorstromer hypotheek

Wat is een ‘doorstromer’? Dat ben je, wanneer je op zoek gaat naar een volgende koopwoning. Je ‘stroomt door’ op de woningmarkt, omdat je al eens een huis hebt gekocht. Is dat niet het geval? Dan ben je een starter.

Team Van Roekel Hypotheken
Je kunt op ons vertrouwen Wij zijn er echt voor jou Onze creativiteit biedt kansen Je krijgt inzicht in alle geldverstrekkers We hebben een breed netwerk Gelukkig Wonen is onze missie

Doorstromer hypotheek berekenen

Als doorstromer heb je al een hypotheek. Koop je een volgende woning, dan sta je voor een keuze. Neem je je oude hypotheek mee? Of los je deze volledig af? Beide opties hebben voor- en nadelen. Het is belangrijk om te kijken naar de meest gunstige voorwaarden.

Een voorbeeld. Ligt het huidige rentepercentage lager, dan toen je je hypotheek afsloot? Dan kun je je huidige hypotheek beter aflossen. Andersom geldt hetzelfde. Geniet je nu van een lagere rente, dan is het voordeliger om (een gedeelte van) je oude hypotheek mee te nemen.

De maximale doorstromer hypotheek berekenen is dus niet zo eenvoudig. Dat hangt af van allerlei factoren. Naast het meenemen of oversluiten, krijg je ook opnieuw een inkomenstoets en kun je wellicht gebruikmaken van de bijleenregeling. Dan hebben we het nog niet gehad over de over- en onderwaarde van je huidige woning.

Tijdens ons hypotheekadvies verkennen we alle mogelijkheden. Het eerste gesprek is gratis. We bespreken niet alleen de juiste doorstromer hypotheek, maar laten ook zien ook hoe je de overwaarde kunt gebruiken en of je met een restschuld blijft zitten. Vuur al je vragen op ons af. Wij staan voor je klaar.

Onze werkwijze

Benieuwd wat je kunt verwachten? Zo werken wij.


 1. Eerste afspraak
 2. Persoonlijk adviesgesprek
 3. Hypotheekofferte ondertekenen
Hypotheekadviseur Erik

Eerste afspraak

De eerste afspraak is kosteloos én vrijblijvend. We inventariseren graag wat je wilt, wie je bent en hoe jouw financiële situatie eruitziet.

Team Van Roekel Hypotheken

Persoonlijk adviesgesprek

Heb je een woning gevonden? Dan starten we met je hypotheekaanvraag. We vergelijken geldverstrekkers, rentes en eventuele verzekeringen. Aan jou de keus.

Hypotheekadviseurs Marco en Erik

Hypotheekofferte ondertekenen

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een hypotheekofferte. Ga je akkoord, dan mag je het tekenen. Gefeliciteerd met de aankoop van je woning!

10 uit 289

Wat anderen over ons zeggen

Supergoed geholpen door Erik, onze hypotheekadviseur. Snelle communicatie, stond altijd klaar om vragen te beantwoorden, en heeft ons goede adviezen gegeven! Hij was zeer professioneel en betrokken bij ons hypotheekproces, wat ons veel vertrouwen gaf. Dankzij zijn hulp hebben we grote stappen kunnen maken en zijn we zeer tevreden met het resultaat. We zouden Erik zonder twijfel aanbevelen aan iedereen die deskundig hypotheekadvies en uitstekende ondersteuning nodig heeft.
Lees meer
Sander Hypotheek
Hele heldere uitleg van de situatie en opties. Uitgebreid advies, naast hypotheek ook gesproken over pensioen, overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Alle onderwerpen zijn langsgekomen en heb ook echt het gevoel dat gedaan wordt wat nodig is. Naast de goede uitleg ook prettig in de omgang, heel vriendelijk allemaal.
Lees meer
WJF Hypotheek
Zeer tevreden over de gesprekken met een duidelijke communicatie en deskundig advies. Als zeer prettig ervaren. Mijn complimenten aan Marco en collega’s. Ik zou van Roekel Hypotheken aan een ieder aanraden!
Lees meer
Roland Hypotheek

Plan een kennismaking

Hypotheekadvies nodig? Plan direct een gratis, vrijblijvende kennismaking in onze agenda. We zien je snel!

Afspraak maken
Team Van Roekel Hypotheken
Team
Van Roekel Hypotheken

Aandachtspunten van een hypotheek voor doorstromers

We horen vaak dat starters het lastig vinden om te beginnen, maar ook doorstromers hebben hun uitdagingen. Eerst verkopen of kopen? Welke maandlasten kan ik dragen? Ontstaat er een restschuld? Er komen best wat vragen op je af, als je op zoek gaat naar een doorstromer hypotheek. We zetten er een aantal op een rijtje:

 • Heb ik over- of onderwaarde? Is je huis meer waard dan je hypotheek? Dan heb je overwaarde. Hiermee maak je bij verkoop van de woning winst. Sinds 2004 is het verplicht om dit in je nieuwe woning te stoppen. Anders vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek over het deel van de overwaarde dat je niet inbrengt.
 • Ontstaat er een restschuld? Misschien is de verkoopprijs van je woning juist lager dan je hypotheek. Dan ontstaat er een restschuld. Geen nood, je kunt dit meefinancieren in je volgende hypotheek.
 • Eerst verkopen of kopen? Een bekend dilemma, voor veel woningeigenaren. Verkoop je eerst je huidige woning óf koop je eerst een nieuw huis? Het eerste zet druk op het tijdsbestek waarin je een nieuwe woning moet vinden. Het tweede verdubbelt je maandlasten. Er is geen goed of fout. Het hangt van jouw financiële situatie af.
 • Heb ik een overbruggingshypotheek nodig? Koop je een nieuw huis, voordat je huidige woning is verkocht? Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke lening voor die periode. Hiermee kun je een deel van de overwaarde alvast opnemen. Je lost het af, als het huis verkocht is.
 • Wat doe ik met mijn verzekeringen? Tijdens een adviesgesprek kijken we ook naar je verzekeringen. Je kunt ze meenemen naar een hypotheek voor doorstromers, maar misschien kan het wel beter of goedkoper. Of zijn ze helemaal niet meer van toepassing.

Ik wil een doorstromer hypotheek

Natuurlijk zijn dit niet de enige aandachtspunten. Benieuwd wat relevant is in jouw situatie? Plan dan een gesprek met ons in. We maken graag kennis met je. We gaan samen de maximale hypotheek berekenen, voor jou als doorstromer. Daarnaast kijken we naar je maandlasten, over- of onderwaarde en het oversluiten van je hypotheek.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur menen we het echt, als we zeggen dat we er voor jou zijn. We hebben er geen baat bij, om jou een bepaalde doorstromer hypotheek aan te smeren. Dankzij onze ongebondenheid beschikken we over álle mogelijkheden, om een hypotheek te vinden die bij jou past. En die zetten we graag voor je in. Ben jij op zoek naar een hypotheek voor doorstromers? Dan moet je bij ons zijn.

  Veelgestelde vragen

 • Wat is het bedrag dat ik maximaal kan lenen?

  Een logische vraag. Toch is dat van een aantal factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de rente waar je voor kiest, de hypotheekvorm die jouw voorkeur heeft en de looptijd van je hypotheek. Hypotheekadvies is maatwerk. Plan een afspraak in onze agenda of stuur een app voor snel contact.

 • Waarom zou ik voor Van Roekel Hypotheken kiezen?

  We kennen onze klanten. We willen weten wie jij bent en wat jou drijft, omdat het in onze genen zit om het beste voor jou te bereiken. We houden contact met je gedurende de looptijd van je hypotheek. Met één doel: ervoor zorgen dat jij gelukkig woont!

 • Hoelang duurt een hypotheekaanvraag?

  Als het moet, kan het snel. Maar snelheid is geen doel op zich. We willen het vooral zorgvuldig doen. Door ons strakke proces en de korte lijnen met geldverstrekkers kunnen we, als het nodig is, zorgen dat jouw hypotheek snel rond is. Als het moet, dan kan dat in één week!

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Dat is eenvoudig. Plan bijvoorbeeld online je een kennismakingsgesprek in onze agenda. Je kunt ons ook appen. Liever bellen of mailen? Jij bepaalt de route!

 • Wat houdt onafhankelijk advies in?

  Het houdt in dat wij niet afhankelijk zijn van een geldverstrekker. We worden niet betaald door een geldverstrekker en we worden niet op een andere manier beloond door een geldverstrekker. Het is heerlijk werken als wij met onze klant bepalen voor welke geldverstrekker we kiezen. Zo weten we altijd zeker dat we het beste voor jou kiezen. Dat bepaalt niet de geldverstrekker, maar dat bepaal jij, samen met ons.

Staat jouw vraag er niet bij?

Laat van je horen! We staan voor je klaar en hebben aandacht voor elke vraag.

Contact
Van Roekel Hypotheken - Team