Hypotheekadviseur Marco
Ik ben ondernemer

Ben je op zoek naar een koopwoning, als zzp’er of directeur-grootaandeelhouder? Een hypotheek afsluiten als ondernemer kan een uitdaging zijn. Je hebt zakelijke ambities én woonwensen. Wij zorgen dat deze gelijk opgaan.

Over de hypotheek voor ondernemers

Een hypotheek voor zelfstandig ondernemers is geen speciale hypotheekvorm. Wel loopt het proces net even anders. Als je in loondienst werkt, hoeft je niet zoveel aan te leveren als een zzp’er. Dat kan een hypotheek berekenen als ondernemer lastig maken.

Inzicht is cijfers is superbelangrijk. Voor jezelf, maar ook voor je geldverstrekker. Het is verplicht voor elke zelfstandige om dit aan te leveren. Van eenmanszaak tot grootaandeelhouder. De hypotheekverstrekker let op jouw fiscale winst, solvabiliteit en liquiditeit van de afgelopen drie jaar én kijkt naar de prognose voor het komende jaar.

Team Van Roekel Hypotheken
Je kunt op ons vertrouwen Wij zijn er echt voor jou Onze creativiteit biedt kansen Je krijgt inzicht in alle geldverstrekkers We hebben een breed netwerk Gelukkig Wonen is onze missie

Maximale hypotheek als ondernemer berekenen

Hoeveel houd je elk jaar over? Wat is de verhouding tussen je eigen en het totale vermogen? Heb je veel openstaande schulden? En hoe zie je jouw financiële toekomst voor je? Al deze elementen spelen een rol bij jouw hypotheek als ondernemer berekenen.

Je kunt zelf een voorzet doen, door in je jaarcijfers te duiken. Maar je eigen hypotheek als ondernemer tot op de euro berekenen, is onbegonnen werk. Als jij ons de benodigde documenten stuurt, doen wij dit graag voor je.

Er rolt uiteindelijk een toetsinkomen uit. Deze wordt verwerkt in jouw inkomensverklaring. Op basis daarvan beoordeelt een bank hoe zeker het is, dat je een bepaalde hypotheek kunt dragen. Het bepaalt jouw maximale hypotheek als ondernemer.

Onze werkwijze

Benieuwd wat je kunt verwachten? Zo werken wij.


 1. Eerste afspraak
 2. Persoonlijk adviesgesprek
 3. Hypotheekofferte ondertekenen
Hypotheekadviseur Erik

Eerste afspraak

De eerste afspraak is kosteloos én vrijblijvend. We inventariseren graag wat je wilt, wie je bent en hoe jouw financiële situatie eruitziet.

Team Van Roekel Hypotheken

Persoonlijk adviesgesprek

Heb je een woning gevonden? Dan starten we met je hypotheekaanvraag. We vergelijken geldverstrekkers, rentes en eventuele verzekeringen. Aan jou de keus.

Hypotheekadviseurs Marco en Erik

Hypotheekofferte ondertekenen

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een hypotheekofferte. Ga je akkoord, dan mag je het tekenen. Gefeliciteerd met de aankoop van je woning!

10 uit 285

Wat anderen over ons zeggen

Mega tevreden over het advies, de inzet en niets was teveel gevraagd. Bedankt top.
Amanda Hypotheek
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Deze mensen hebben kennis van zaken en weten hoe ze mensen op een fijne en goede manier moeten adviseren. Wij zijn zeer tevreden mede doordat we snel terecht konden en ook snel wisten waar we aan toe waren. De fijne en directe communicatie en de duidelijke informatie hebben er toe geleid dat het traject soepel is verlopen. Een absolute aanrader!
Lees meer
Maurits Hypotheek
Voor de tweede keer ontzettend fijn geholpen door Marco en Geja van Van Roekel Hypotheken. We zijn goed begeleid in het hele traject van de aankoop van ons nieuwe huis, het contact is prettig en ze staan altijd voor ons klaar om te helpen en ondersteunen waar nodig. Het afsluiten van onze hypotheek hebben we met een gerust hart overgelaten aan Van Roekel Hypotheken!
Lees meer
Mieke Hypotheek

Plan een kennismaking

Hypotheekadvies nodig? Plan direct een gratis, vrijblijvende kennismaking in onze agenda. We zien je snel!

Afspraak maken
Team Van Roekel Hypotheken
Team
Van Roekel Hypotheken

Hypotheek startende ondernemer

Een hypotheek als startende ondernemer aanvragen is ingewikkeld, maar niet onmogelijk. Er zijn twee eisen:

 • Je hebt minimaal één boekjaar aan jaarcijfers nodig;
 • Je moet een prognose voor het volgende jaar indienen.

Voldoe je hieraan? Dan kun je een hypotheek als startende ondernemer krijgen. Wel is het zo: hoe langer je ondernemer bent, hoe meer je kunt lenen.

Ben je nog geen twee jaar ondernemer? Bij de meeste geldverstrekkers wordt jouw maximale hypotheek als ondernemer berekend uit 75% van je winst. Ben je twee tot drie jaar ondernemer? Dan is dat 90%. Bij meer dan drie jaar, wordt met 100% van de gemiddelde winst gerekend.

Ga je voor een hypotheek als startende ondernemer, dan kun je niet élke geldverstrekker kiezen. Banken die bijvoorbeeld startende zzp’ers accepteren, zijn Rabobank, a.s.r. en ABN Amro. Welke je moet kiezen, hangt natuurlijk af van de voorwaarden.

Ik wil een hypotheek als zelfstandig ondernemer

Vraag jij je af: ‘Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als zelfstandig ondernemer?’ Bij Van Roekel Hypotheken begrijpen we voor welke uitdagingen je staat. En we gaan ze niet uit de weg.

Wij zijn een onafhankelijke hypotheekadviseur en niet gebonden aan een geldverstrekker. Dankzij onze brede netwerk en perspectief vinden we de hypotheek die bij jou past. Of je nu een hypotheek als startende ondernemer of als doorgewinterde zakenman zoekt.

We gaan tot het uiterste, om het maximale uit jouw hypotheek als ondernemer te halen. Wij geven je inzicht, jij maakt de keuzes. Zo werkt dat bij ons. Iets voor jou? Laten we kennismaken!

  Veelgestelde vragen

 • Wat is het bedrag dat ik maximaal kan lenen?

  Een logische vraag. Toch is dat van een aantal factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de rente waar je voor kiest, de hypotheekvorm die jouw voorkeur heeft en de looptijd van je hypotheek. Hypotheekadvies is maatwerk. Plan een afspraak in onze agenda of stuur een app voor snel contact.

 • Waarom zou ik voor Van Roekel Hypotheken kiezen?

  We kennen onze klanten. We willen weten wie jij bent en wat jou drijft, omdat het in onze genen zit om het beste voor jou te bereiken. We houden contact met je gedurende de looptijd van je hypotheek. Met één doel: ervoor zorgen dat jij gelukkig woont!

 • Hoelang duurt een hypotheekaanvraag?

  Als het moet, kan het snel. Maar snelheid is geen doel op zich. We willen het vooral zorgvuldig doen. Door ons strakke proces en de korte lijnen met geldverstrekkers kunnen we, als het nodig is, zorgen dat jouw hypotheek snel rond is. Als het moet, dan kan dat in één week!

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Dat is eenvoudig. Plan bijvoorbeeld online je een kennismakingsgesprek in onze agenda. Je kunt ons ook appen. Liever bellen of mailen? Jij bepaalt de route!

 • Wat houdt onafhankelijk advies in?

  Het houdt in dat wij niet afhankelijk zijn van een geldverstrekker. We worden niet betaald door een geldverstrekker en we worden niet op een andere manier beloond door een geldverstrekker. Het is heerlijk werken als wij met onze klant bepalen voor welke geldverstrekker we kiezen. Zo weten we altijd zeker dat we het beste voor jou kiezen. Dat bepaalt niet de geldverstrekker, maar dat bepaal jij, samen met ons.

Staat jouw vraag er niet bij?

Laat van je horen! We staan voor je klaar en hebben aandacht voor elke vraag.

Contact
Van Roekel Hypotheken - Team