Hypotheekadviseur Erik
Ik ben starter

Ben je op zoek naar jouw eerste woning? Wat leuk! Misschien vind je het ook spannend of overweldigend. Er komt veel op je af. Een hypotheek afsluiten als starter kan een uitdaging zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Wij staan voor je klaar.

Over de startershypotheek

Je bent een ‘starter’, als je voor het eerst een woning gaat kopen. Dat heeft dus niets te maken met leeftijd, gezinssamenstelling of andere factoren. ‘Wat is een startershypotheek?’, vraag je je misschien af. Er is niet zoiets als een ‘startershypotheek’. Het is geen apart product of hypotheekvorm. Hebben we het over een startershypotheek, bedoelen we simpelweg een ‘hypotheek voor starters’.

Het is de financiële lening voor jouw eerste woning. Een hypotheek voor starters kan soms andere voorwaarden, mogelijkheden of voordelen bieden. Het maakt jouw droom van een eigen huis realiteit. Maar waar begin je?

Team Van Roekel Hypotheken
Je kunt op ons vertrouwen Wij zijn er echt voor jou Onze creativiteit biedt kansen Je krijgt inzicht in alle geldverstrekkers We hebben een breed netwerk Gelukkig Wonen is onze missie

Startershypotheek berekenen

Heb jij besloten: ‘Ik wil een startershypotheek’? Dan is de eerste stap om te laten berekenen wat je kunt lenen. Zo kun je gericht op zoek gaan naar jouw droomwoning. Dat schept heldere verwachtingen en voorkomt teleurstellingen.

Je kunt zelf een poging wagen om jouw startershypotheek te berekenen. Begin bij bepalen wat je wilt en kunt uitgeven aan hypotheeklasten, maar ook welk inkomen en spaargeld je op dit moment hebt. Dat vormt de basis om jouw startershypotheek te berekenen.

Door een eerste hypotheekgesprek aan te vragen, weet je pas echt waar je aan toe bent. Tijdens een kennismaking geven wij je inzicht in jouw financiële mogelijkheden. We bespreken waar je als starter mee te maken krijgt op de woningmarkt, leggen uit welke hypotheekvormen er zijn en wat de extra mogelijkheden zijn voor starters.

Onze werkwijze

Benieuwd wat je kunt verwachten? Zo werken wij.


 1. Eerste afspraak
 2. Persoonlijk adviesgesprek
 3. Hypotheekofferte ondertekenen
Hypotheekadviseur Erik

Eerste afspraak

De eerste afspraak is kosteloos én vrijblijvend. We inventariseren graag wat je wilt, wie je bent en hoe jouw financiële situatie eruitziet.

Team Van Roekel Hypotheken

Persoonlijk adviesgesprek

Heb je een woning gevonden? Dan starten we met je hypotheekaanvraag. We vergelijken geldverstrekkers, rentes en eventuele verzekeringen. Aan jou de keus.

Hypotheekadviseurs Marco en Erik

Hypotheekofferte ondertekenen

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een hypotheekofferte. Ga je akkoord, dan mag je het tekenen. Gefeliciteerd met de aankoop van je woning!

10 uit 285

Wat anderen over ons zeggen

Mega tevreden over het advies, de inzet en niets was teveel gevraagd. Bedankt top.
Amanda Hypotheek
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Deze mensen hebben kennis van zaken en weten hoe ze mensen op een fijne en goede manier moeten adviseren. Wij zijn zeer tevreden mede doordat we snel terecht konden en ook snel wisten waar we aan toe waren. De fijne en directe communicatie en de duidelijke informatie hebben er toe geleid dat het traject soepel is verlopen. Een absolute aanrader!
Lees meer
Maurits Hypotheek
Voor de tweede keer ontzettend fijn geholpen door Marco en Geja van Van Roekel Hypotheken. We zijn goed begeleid in het hele traject van de aankoop van ons nieuwe huis, het contact is prettig en ze staan altijd voor ons klaar om te helpen en ondersteunen waar nodig. Het afsluiten van onze hypotheek hebben we met een gerust hart overgelaten aan Van Roekel Hypotheken!
Lees meer
Mieke Hypotheek

Plan een kennismaking

Hypotheekadvies nodig? Plan direct een gratis, vrijblijvende kennismaking in onze agenda. We zien je snel!

Afspraak maken
Team Van Roekel Hypotheken
Team
Van Roekel Hypotheken

Voordelen van een hypotheek voor starters

Het kopen van je eerste woning kan al lastig genoeg zijn. De Nederlandse overheid komt je daarom graag tegemoet. Als starter profiteer je van een aantal voordelen:

 • Starterslening. Is jouw inkomen te laag voor de woning, die je op het oog hebt? Sommige gemeentes bieden een starterslening aan. Het vult het tekort op tussen het maximale bedrag dat je kunt lenen en de prijs van de woning. Dit is dus een aanvullende lening, naast je hypotheek.
 • Hulp van je ouders. Willen je ouders/verzorgers je graag ondersteunen bij de aankoop van je eerste woning? Dat kan door een schenking, familiehypotheek of het ‘garant staan’. Vraag naar de mogelijkheden in het hypotheekgesprek.
 • Vrijstelling overdrachtsbelasting. Ben je tussen de 18 en 35 jaar? En koop je een woning onder de 440.000 euro? Dan word je in sommige gevallen vrijgesteld van de 2% overdrachtsbelasting die je normaliter betaalt. We adviseren je graag in jouw situatie.

Ik wil een startershypotheek

Is het voor jou duidelijk: ‘Ik wil een startershypotheek’? We maken graag kennis met je! Bij Van Roekel Hypotheken zijn wij er écht voor jou. Dat is geen loze kreet, maar een welgemeende belofte. Wij zijn een onafhankelijke hypotheekadviseur en bieden je een breed advies. We gaan tot het uiterste om de beste startershypotheek voor jou te vinden. Ook als daar creatieve routes voor nodig zijn.

Jij bent eerlijk over jouw financiën, wij zijn eerlijk over onze werkwijze. En wat dat kost. Je kunt op ons vertrouwen. We staan voor je klaar, zolang jouw hypotheek voor starters loopt. Je bent van harte welkom bij ons!

  Veelgestelde vragen

 • Wat is het bedrag dat ik maximaal kan lenen?

  Een logische vraag. Toch is dat van een aantal factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de rente waar je voor kiest, de hypotheekvorm die jouw voorkeur heeft en de looptijd van je hypotheek. Hypotheekadvies is maatwerk. Plan een afspraak in onze agenda of stuur een app voor snel contact.

 • Waarom zou ik voor Van Roekel Hypotheken kiezen?

  We kennen onze klanten. We willen weten wie jij bent en wat jou drijft, omdat het in onze genen zit om het beste voor jou te bereiken. We houden contact met je gedurende de looptijd van je hypotheek. Met één doel: ervoor zorgen dat jij gelukkig woont!

 • Hoelang duurt een hypotheekaanvraag?

  Als het moet, kan het snel. Maar snelheid is geen doel op zich. We willen het vooral zorgvuldig doen. Door ons strakke proces en de korte lijnen met geldverstrekkers kunnen we, als het nodig is, zorgen dat jouw hypotheek snel rond is. Als het moet, dan kan dat in één week!

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Dat is eenvoudig. Plan bijvoorbeeld online je een kennismakingsgesprek in onze agenda. Je kunt ons ook appen. Liever bellen of mailen? Jij bepaalt de route!

 • Wat houdt onafhankelijk advies in?

  Het houdt in dat wij niet afhankelijk zijn van een geldverstrekker. We worden niet betaald door een geldverstrekker en we worden niet op een andere manier beloond door een geldverstrekker. Het is heerlijk werken als wij met onze klant bepalen voor welke geldverstrekker we kiezen. Zo weten we altijd zeker dat we het beste voor jou kiezen. Dat bepaalt niet de geldverstrekker, maar dat bepaal jij, samen met ons.

Staat jouw vraag er niet bij?

Laat van je horen! We staan voor je klaar en hebben aandacht voor elke vraag.

Contact
Van Roekel Hypotheken - Team