Assistent hypotheekadviseur Geja
Hypotheek oversluiten

Moet ik mijn hypotheek oversluiten? Dat kan financieel voordelig zijn, maar het vraagt wel om een zorgvuldige afweging. Daarbij kunnen wij je helpen.

Over je hypotheek oversluiten

Een hypotheek is voor veel Nederlanders de grootste ‘schuld’ die ze in hun leven aangaan. Het loont om daarbij te kiezen voor de beste voorwaarden, zoals de rente. Vaak zet je deze voor 10, 20 of zelfs 30 jaar vast. Een lange periode, waarin de economie niet stil blijft staan.

Het is mogelijk dat de rente verder stijgt. Jij kijkt tevreden op je hypotheekoverzicht, blij dat je destijds koos om de rente lang vast te zetten. Andersom kan het ook. De kranten koppen met ‘Rente die daalt tot een historisch dieptepunt’. Dat terwijl jouw hypotheek afgesloten is in een tijd, waarin het rentepercentage torenhoog was. Kan dat niet beter?

Ja, dat kan. Door het oversluiten van je hypotheek, profiteer je van de huidige rente. Maar je betaalt meestal wel een boete. Is het financieel de moeite waard? Dat bekijken we samen.

Team Van Roekel Hypotheken
Je kunt op ons vertrouwen Wij zijn er echt voor jou Onze creativiteit biedt kansen Je krijgt inzicht in alle geldverstrekkers We hebben een breed netwerk Gelukkig Wonen is onze missie

Van de ene naar de andere geldverstrekker

Wat is een hypotheek oversluiten? Als je je hypotheek wil oversluiten, dan zet je je lopende hypotheek stop. Vervolgens sluit je een nieuwe hypotheek af, bij een andere geldverstrekker. Je hypotheek oversluiten naar een andere bank, doe je vaak op één van deze momenten:

 • Als je rentevaste periode (bijna) afgelopen is
 • Als de huidige hypotheekrente lager is, dan die jij betaalt

Boete hypotheek oversluiten

Je huidige hypotheekverstrekker is daar niet blij mee. Doordat je de rentevaste periode niet afmaakt, loopt de bank geld mis. Daardoor krijg je een boete bij het oversluiten van je hypotheek. Hoeveel dat is, is moeilijk te zeggen. Het hangt bijvoorbeeld af hoeveel hypotheekschuld je nog hebt. Vraag het vrijblijvend op bij je geldverstrekker, om dit inzichtelijk te krijgen.

Schrik je hiervan? Een boete is nooit prettig. Maar het is wel goed om te weten, dat je de boete van je hypotheek oversluiten kunt laten meefinancieren in je nieuwe hypotheek. Daarnaast zijn de boeterente en kosten van het oversluiten van je hypotheek aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Onze werkwijze

Benieuwd wat je kunt verwachten? Zo werken wij.


 1. Eerste afspraak
 2. Persoonlijk adviesgesprek
 3. Hypotheekofferte ondertekenen
Hypotheekadviseur Erik

Eerste afspraak

De eerste afspraak is kosteloos én vrijblijvend. We inventariseren graag wat je wilt, wie je bent en hoe jouw financiële situatie eruitziet.

Team Van Roekel Hypotheken

Persoonlijk adviesgesprek

Heb je een woning gevonden? Dan starten we met je hypotheekaanvraag. We vergelijken geldverstrekkers, rentes en eventuele verzekeringen. Aan jou de keus.

Hypotheekadviseurs Marco en Erik

Hypotheekofferte ondertekenen

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een hypotheekofferte. Ga je akkoord, dan mag je het tekenen. Gefeliciteerd met de aankoop van je woning!

10 uit 285

Wat anderen over ons zeggen

Mega tevreden over het advies, de inzet en niets was teveel gevraagd. Bedankt top.
Amanda Hypotheek
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Deze mensen hebben kennis van zaken en weten hoe ze mensen op een fijne en goede manier moeten adviseren. Wij zijn zeer tevreden mede doordat we snel terecht konden en ook snel wisten waar we aan toe waren. De fijne en directe communicatie en de duidelijke informatie hebben er toe geleid dat het traject soepel is verlopen. Een absolute aanrader!
Lees meer
Maurits Hypotheek
Voor de tweede keer ontzettend fijn geholpen door Marco en Geja van Van Roekel Hypotheken. We zijn goed begeleid in het hele traject van de aankoop van ons nieuwe huis, het contact is prettig en ze staan altijd voor ons klaar om te helpen en ondersteunen waar nodig. Het afsluiten van onze hypotheek hebben we met een gerust hart overgelaten aan Van Roekel Hypotheken!
Lees meer
Mieke Hypotheek

Plan een kennismaking

Hypotheekadvies nodig? Plan direct een gratis, vrijblijvende kennismaking in onze agenda. We zien je snel!

Afspraak maken
Team Van Roekel Hypotheken
Team
Van Roekel Hypotheken

Hypotheek oversluiten in mijn situatie

Twijfel je of je hypotheek oversluiten zin heeft? Dat is per situatie afhankelijk. Waag de gok niet zomaar. Stel jezelf eerst eens de volgende vragen:

 • Wil ik nog jaren in mijn huidige woning blijven wonen? Als je op korte termijn wilt verhuizen, heb je geen ‘tijd’ om de boeterente terug te verdienen.
 • Ben ik van plan om binnenkort mijn hypotheekbedrag te verhogen (bijvoorbeeld voor een vakantiehuis of verbouwing)? Door het oversluiten van je hypotheek kun je wellicht een hoger bedrag lenen.
 • Wanneer bereik je de AOW-gerechtigde leeftijd? Vanaf tien jaar daarvoor kijken geldverstrekkers ook naar je pensioeninkomen, bij een hypotheekaanvraag.

Het grootste voordeel van je hypotheek oversluiten? Dat zijn lagere maandlasten. Soms scheelt het een paar honderd euro. Maar laat je niet zomaar daartoe verleiden. Wanneer je bepaalde toekomstplannen hebt, is het mogelijk dat je hypotheek oversluiten anders uitpakt dan je verwacht. Het vraagt om een zorgvuldige afweging. Daarbij kunnen wij je goed helpen.

Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Kom je er niet uit? Dat is niet gek. Berekenen of je hypotheek oversluiten voordelig is, is niet makkelijk. Sterker nog, wij raden je aan om het aan een specialist over te laten. Wij weten waar we op moeten letten. Leg je vragen gerust bij ons neer. Wij bieden een eerlijk, onafhankelijk advies. Daar kun je van op aan.

  Veelgestelde vragen

 • Wat is het bedrag dat ik maximaal kan lenen?

  Een logische vraag. Toch is dat van een aantal factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de rente waar je voor kiest, de hypotheekvorm die jouw voorkeur heeft en de looptijd van je hypotheek. Hypotheekadvies is maatwerk. Plan een afspraak in onze agenda of stuur een app voor snel contact.

 • Waarom zou ik voor Van Roekel Hypotheken kiezen?

  We kennen onze klanten. We willen weten wie jij bent en wat jou drijft, omdat het in onze genen zit om het beste voor jou te bereiken. We houden contact met je gedurende de looptijd van je hypotheek. Met één doel: ervoor zorgen dat jij gelukkig woont!

 • Hoelang duurt een hypotheekaanvraag?

  Als het moet, kan het snel. Maar snelheid is geen doel op zich. We willen het vooral zorgvuldig doen. Door ons strakke proces en de korte lijnen met geldverstrekkers kunnen we, als het nodig is, zorgen dat jouw hypotheek snel rond is. Als het moet, dan kan dat in één week!

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Dat is eenvoudig. Plan bijvoorbeeld online je een kennismakingsgesprek in onze agenda. Je kunt ons ook appen. Liever bellen of mailen? Jij bepaalt de route!

 • Wat houdt onafhankelijk advies in?

  Het houdt in dat wij niet afhankelijk zijn van een geldverstrekker. We worden niet betaald door een geldverstrekker en we worden niet op een andere manier beloond door een geldverstrekker. Het is heerlijk werken als wij met onze klant bepalen voor welke geldverstrekker we kiezen. Zo weten we altijd zeker dat we het beste voor jou kiezen. Dat bepaalt niet de geldverstrekker, maar dat bepaal jij, samen met ons.

Staat jouw vraag er niet bij?

Laat van je horen! We staan voor je klaar en hebben aandacht voor elke vraag.

Contact
Van Roekel Hypotheken - Team